Gavekort til fire heldige Stolpejegere

De 2935 stolpejegerne som deltok i årets stolpejakt i Sør-Fron, hadde 60 helt nye stolpeplasseringer å bryne seg på.

En liten nedgang fra året før, men vi er ikke misfornøyde av den grunn.  

- Ekstremværet Hans satte en demper på jakta i år, i tillegg til generelt dårlig vær store deler av sommeren, så vi er fornøyde med nesten 3000 jegere, sier tjenesteleder for kultur- og kommunikasjon Bjørn Sletten. 

Illustrasjon: En person som står med sekk, stav og lue ved en islagt foss. - Klikk for stort bilde

I tillegg til stolper på fjell og i skog, valgte vi å ha flere sentrumsnære og lett tilgjengelige stolper denne gangen. Stolpejakten er noe som skal være tilgjengelig for alle, og da er det viktig med god variasjon i stolpeplasseringer. Mest besøkt i år er mange av de sentrumsnære stolpene, hvor to av dem har over 800 besøk hver, Leikeplassen på Lykkjejordet og Tufteparken i Brudalen. 

Totalt var det 18.905 stolpebesøk på de 60 nye stolpene. Det gir et snitt på 6 stolper per jeger.   

- Det er et bra resultat, sier tjenestelederen. Vi er glade for at så mange tar seg en tur ut, får frisk luft og kanskje opplever nye plasser i bygda. Å finne 60 helt nye stolpeplasseringer har ikke bare vært enkelt, men vi føler vi fikk til god variasjon og mange fine turmål.  

Hvor stolpene blir plassert neste år er ikke avklart enda, men vi lover en god variasjon av turer i skog, fjell og sentrum.  

- Kom gjerne med forslag til nye stolpepunkt, oppfordrer tjenestelederen.  

Premiering

I år har vi trekt fire heldige vinnere av gavekort på Sport 1 på Gålå handel som dukker opp i postkassa. En vinner under 19 år, en vinner blant alle deltakere som har tatt en eller flere stolper, en vinner blant de som har tatt alle 60 stolpene og en vinner blant de som har tatt 30 eller flere stolper. 

Disse vil få tilsendt gavekort i posten: 

Vinner 1 (under 19 år): Olea Rolstad

Vinnter 2 (minimun 30 stolper): Mildrid Kristiansen

Vinner 3 (blant alle deltakere): Jo Inge Hjerkinn

Vinner 4 (alle 60 stolper): Eldri Bue Solbakken

Send oss ditt forslag!

Har du tips til nye plasseringer av stolpene? Det kan være enkle turer, topper i kommunen eller gjemte og glemte kulturminner og skatter rundt omkring i bygda.  

Send ditt forslag til bjorn.sletten@sor-fron.kommune.no innen 1. februar 2024.