Kurs i depresjonsmestring

Klikk for stort bildeEr du deprimert, men fungerer i hverdagen? Da kan vi tilby deg kurs i depresjonsmestring. Du trenger ikke henvisning fra lege/behandler for å delta. Kurset tilbys på dagtid til personer over 18 år i kommunene Sør-Fron, Nord-Fron og Ringebu.

Kurset starter den 20.10.21 kl. 12.30-15.00 på Sør-Fron kommunehus, møterom Hundorp.

Hva er kurs i depresjonsmestring?

Målet er å gi deg økt innsikt i hvordan depresjon påvirker tanker, følelser og handlinger. Du skal lære å gjenkjenne og endre uhensiktsmessige tolkninger og handlingsmønstre, samt få kjennskap til teknikker for å forebygge depresjon.

Hvem er kurset for?

Kurset er for deg som opplever at livet i perioder er vanskelig, og som ønsker å lære seg teknikker for å mestre depresjon.

Hva lærer du på kurset?

• Kurset gir deg kunnskap om depresjon, og hvordan du kan håndtere nedturer og bryte negative tankemønster.
  • Kurset gir deg opplæring i ulike metoder og teknikker du kan bruke for å redusere tilbakefall.
  • Du vil lære å forebygge depresjon ved å bli klar over egne signaler og kjennetegn.

Hva forventer vi av deg?

• Du velger selv hvor mye du vil dele.
  • Du gjør hjemmeoppgavene.
  • Du gir beskjed om du er forhindret fra å komme.

Hva kan du forvente av oss?

• Alle kursholderne har taushetsplikt.
  • Tilpasset veiledning.
  • Tilgjengelige kursholdere du kan ta kontakt med i løpet av kurset.

Praktiske opplysninger

• Kurset blir ledet av godkjente kursledere.
  • Det er 10 - 14 deltakere på hvert kurs.
  • Kurset går over 10 uker.
  • 1 kursdag i uken som varer 2,5 time med innlagte pauser.
  • Kursboka: «Å mestre depresjon» brukes gjennom hele kurset.

Påmelding

• Før kursstart blir du innkalt til en forsamtale for å finne ut om dette er et kurs som vil være til nytte for deg.
  • Du kan selv ta kontakt eller henvises til kurset fra fastlege/behandler.
  • Siste frist 17.9.2021
  • Kurset er for innbyggere i Midt Gudbrandsdalen

• Kursboken «Å mestre depresjon» koster 500,-
  • 50,- servering