Østlandsutstillingen jubilerer - på Harpefoss!

Østlandsutstillingen.jpg - Klikk for stort bilde I forbindelse med Østlandsutstillingens 40-årsjubileum blir det både utstillinger, konserter og kunstprosjekt på Sør-Fron ungdomsskule. 

Østlandsutstillingen jubilerer i år.  - Klikk for stort bildeØstlandsutstillingen jubilerer i år. I 2019 feirer Østlandsutstillingen 40 år – et jubileum for den første visningen av landsdelsutstillingen på Østlandet. Dette markeres med en solopresentasjon og en juryert utstilling i hvert av de syv Østlandsfylkene, samt med et mangfoldig arrangementsprogram.

I Oppland er visningssted og samarbeidspartner Harpefoss Hotell i Sør-Fron. Her er Egil Martin Kurdøl invitert inn som jubileumskunstner med en solopresentasjon i galleriet. 

Workshop med ungdomsskolelevene

Parallelt med utstillingen vil Kurdøl i samarbeid med Sør-Fron ungdomskule holde en workshop som resulterer i en utstilling av elever i 10. klasse som vises på ungdomskulen 28. mai. 

I anledning Østlandsutstillingen utgis også Egil Martin Kurdøls artist book Debris med tekst av Vidar Sundstøl og tegninger av Kurdøl. Boka er femte utgivelse i bokserien TILT.

Verket Skapelsesberetninger av Egil Martin Kurdøl. - Klikk for stort bildeVerket Skapelsesberetninger av Egil Martin Kurdøl.

Bredt program

 

I tillegg til solopresentasjon, er det også en juryert utstilling basert på fri innsendelse og fagfellejuryering.
Kunstnere valgt ut til jubileumsutstillingen på Harpefoss Hotell: 
Mattias Cantzler / Marius Dahl / Ellen Grieg / Matilda Höög / Aage Langhelle / Terje Nicolaisen / Magnus Myrtveit / Linn-Mari Staalnacke / Marius Wang / Monica Winther / Egil Martin Kurdøl (jubileumskunstner)

Det blir også konsert. Den er det Motvind kulturlag med Hans Kjorstad som står bak, og på scenen står bandet Lady Hardanger. 

Program for åpningsdagen lørdag 11. mai:
15.00: Utstillingsåpning med offisiell åpning av leder av komite for opplæring og kultur i Oppland, Anne-Marte Kolbjørnshus
15.30: Presentasjon av soloutstilling og artist book Debris med jubileumskunstner Egil Martin Kurdøl
16.00: Performance med Monica Winther
17.00: Åpen kafe med servering av mat
20.00: Konsert med Lady Hardanger
 
Utstillingen er åpen lørdager og søndager 11. mai – 02. juni og ellers etter avtale med visningssted. 

Publisert av Bjørn Kjellson Sletten. Sist endret 09.05.2019 09.27
Fant du det du lette etter?