Rådmannen på bedriftsturné

Rune Fromreide Sommer og Per Oluf Solbraa 051119.jpg - Klikk for stort bilde Hva står på dagsorden ute hos bedriftene i Sør-Fron? Og hva kan kommunen gjøre for å skape en tettere dialog?

Rådmann Rune Fromreide Sommer hilste denne uka på direktør i GE, Per Oluf Solbraa. - Klikk for stort bildeRådmann Rune Fromreide Sommer hilste denne uka på direktør i GE, Per Oluf Solbraa. Bjørn K. Sletten I en travel budsjettinnspurt tar rådmann Rune Fromreide Sommer seg tid til å besøke små og store bedrifter i Sør-Fron, for å ta pulsen på og gjøre seg kjent med næringslivet i kommunen. Og ikke minst: Lytte til hva de næringsdrivende er opptatt av.

Spelemannstårnet på Rudi

I oktober innledet rådmannen sammen med tjenesteleder for kultur og næring, Bjørn K. Sletten, bedriftsturneen med besøk på Rudi gard.

Her fikk rådmannen en presentasjon av historia til kulturgarden, innblikk i ringvirkninger og planer og utfordringer framover. Her fikk kommunens representanter blant annet presentert planene for et nytt bygg på garden – et backstage-område utforma som et tårn, eller en silo. Spenstige planer!

Rune Fromreide Sommer innledet bedriftsturneen hos Øystein Rudi på kulturgarden Rudi i oktober. - Klikk for stort bildeRune Fromreide Sommer innledet bedriftsturneen hos Øystein Rudi på kulturgarden Rudi i oktober. Bjørn K. Sletten Kraftkroner og kommunalt eierskap

5. november var turen kommet til Gudbrandsdal Energi, der administrerende direktør Per Oluf Solbraa la fram sine tanker om framtida for kraftbransjen og det lokale selskapet og mulighetene for videre vekst.

Sør-Fron kommune har en eierandel på 20% i GE, og får hvert år utbytte av overskuddet fra virksomheten. Ett av temaene for møtet var forutsigbarhet for begge parter når det gjelder størrelse på utbytte i årene framover.

Neste planlagte bedriftsbesøk er 21. november på Dale-Gudbrands gard.

Les mer om Sør-Fron kommunes næringssatsinger her.

Publisert av Bjørn Kjellson Sletten. Sist endret 08.11.2019 08.45