TV-aksjonen 2017: Kiwi arrangerer giverstafett og utlodning

fb-toppbanner.jpg - Klikk for stort bilde UNICEF og Kiwi har samarbeidet siden 2010, og er derfor engasjerte i årets TV-aksjon. KIWI på Harpefoss bidrar med å arrangere ringedugnad tirsdag 17. oktober og loddsalg med mer lørdag 21. oktober.

Loddsalg

Kiwi arrangerer stand med loddsalg og trekning av premier lørdag 21. oktober kl. 13.00 - 15.00. I tillegg blir det pølsesalg der en kan betale det en vil donere.

Muligheter for å selge lodd fra butikken åpner kl. 09.00

Ringedugnaden

I forbindelse med TV-aksjonen har man i de senere årene arrangert ringedugnader. Det går ut på at en rekke sentrale personer fra organisasjons- og næringsliv innad i hver kommune møtes én ettermiddag i uken før TV-aksjonen for å ringe rundt til sitt nettverk for å oppfordre disse til å gi penger til TV-aksjonen.

I år er det KIWI som har ansvaret for ringedugnaden. Tirsdag 17. oktober kommer ansatte på Kiwi Harpefoss ringe rundt til bedrifter i næringslivet i Sør-Fron for å høre om de ønsker å bidra til årets TV-aksjon.

Her kan du lese mer om KIWIs arbeid

Hva går pengene til?

Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands fremtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser.

Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt fremtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter.

TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan. Pengene skal brukes på denne måten:

• Å bygge nye skoler der det er behov for det og reparere ødelagte skoler.
  • Å forbedre skoler som eksisterer slik at de følger barnevennlig standard. Det inkluderer for eksempel at skolen skal ha vann og separate toaletter for gutter og jenter.
  • Å gi barn skoleutstyr, som bøker, penner og tavler.
  • Å utdanne lærere.
  • Å gi ekstraopplæring til lærere i såkalt psykososial støtte slik at de bedre kan hjelpe barna å håndtere de mange vanskelige opplevelsene de har.
  • Å utvikle alternative undervisningsopplegg der det ikke er skoler, der det er lærermangel eller for farlig å ta seg til skolen. «Hjemmeskole-pakker» er ett eksempel på dette.
  • Å utvikle og innføre mer yrkesrettede programmer
  • Å utvikle gode programmer for konflikthåndtering og få det inn på timeplanen.
  • Å lage oppdateringsprogrammer for barn som har gått glipp av skole over lengre tid.
  • Å utvikle innskrivingskampanjer på skolen
  • Å bygge toaletter på skolene for å hindre at jentene slutter når de kommer i puberteten

Hvordan kan du bidra?

Dersom du ønsker å melde deg som bøssebærer kan du ta kontakt med kommunekomiteen. Send epost til postmottak@sor-fron.kommune.no, eller ring på 61 29 90 00.

Dersom du ikke har anledning til å gå med bøsse kan du likevel bidra, se: www.blimed.no

Publisert av Helene Amblie Solerød. Sist endret 12.10.2017 14:14