Eventyrlige og historiske opplevelser

Rune Fromreide Sommer_Eventyrlige opplevelser 29.11.2019.jpg - Klikk for stort bilde Rådmannens gjøre seg kjent-turné har den siste uka rullet videre med besøk hos to av kommunens opplevelsesbedrifter. 

Rådmannen fikk et innblikk i Marita Aanekre og Eskil Hovlands satsing Eventyrlige opplevelser siste fredag i november.   - Klikk for stort bildeRådmannen fikk et innblikk i Marita Aanekre og Eskil Hovlands satsing Eventyrlige opplevelser siste fredag i november. Bjørn K. Sletten I oktober innledet rådmannen sammen med tjenesteleder for kultur og næring, Bjørn K. Sletten, bedriftsturneen der målet er å bli bedre kjent med både forser og utfordringer for ulike næringer i Sør-Fron. 

Les mer om turneen her.

I november stod opplevelsesbedriftene Eventyrlige Opplevelser og Dale-Gudbrands gard for tur.

På historisk grunn

På Dale-Gudbrands gard fortalte eier Øyvind Frich om de grepene han har tatt siden han tok over garden i 2014. 

Blant annet er Skrivargarden mer eller mindre totalrenovert, med egen bryllupssuite og flere andre overnattingsrom. Det gamle stabburet på garden er også ominnredet med moderne overnattingsfasiliteter. Også bygningen som tidlegere var gymsal er totalrenovert og er i dag ett av Gudbrandsdaløens flotteste konferanserom.  

Rune Fromreide Sommer og Øyvind Frich i fyrste etasje på Skrivargarden.  - Klikk for stort bilde

Nå forbereder garden seg på å være hovedarena under tusenårsmarkeringen av kristningstinget på Hundorp i 2021, og det er blant annet planer om et helt nytt bygg på garden som både skal huse pilegrimssenteret, Gudbrandsdalsmusea og et formidlingslokale. 

Eventyrlige opplevelser

Våren 2019 fikk Marita Aanekre på Aanekre gard støtte, blant annet fra Sør-Fron kommune, for å satse på forretningsideen "Eventyrlige opplevelser".  

Sommaren 2019 kjørte de i gang med en prototyp på et mobilt hotellrom og flere andre overnattingsmuligheter og opplevelser tett på naturen i forbindelse med Peer Gynt-stemnet og Peer Gynt ved Gålåvatnet. 

Nå satsar gründerne fra Lia på å utvikle tilbudet videre - med utgangspunkt i opplevelsesgarden Aanekre. Rådmannen og næringslederen fikk et engasjert og engasjerande innblikk i både ideen og ikke minst utfordringene en gründer står overfor i oppstartsfasen.

Kommunens representanter fikk for øvrig også være med på sparktur i gnistrende førjulskulde - en eventyrlig opplevelse!   

Du kan lese mer om kva Eventyrlige Opplevelser er og tilbyr her. 

   

Publisert av Bjørn Kjellson Sletten. Sist endret 29.11.2019 15.19
Fant du det du lette etter?