"Flyktningevenn"

De siste årene har Sør-Fron kommune tatt imot flere flyktninger. Dette er mennesker som har fått midlertidig oppholdstillatelse i Norge, og som ønsker å bo her. Noen av flyktningene som er bosatt her kommer alene og har forlatt hele familien sin i landet de flyktet fra. Noen er så heldige at de har kommet hit med hele familien sin. Felles for dem alle er at de ønsker å delta i samfunnet og bli kjent med folk her i Sør-Fron. 

Å bli integrert er ikke lett når en ikke kan språket godt, og heller ikke har noen venner i Sør-Fron fra tidligere. Det er heller ikke alltid lett å forstå vår kultur. Flere av våre nyankomne ønsker å bli kjent med folk fra Sør-Fron.

Vi lurer derfor på om du noen gang har tenkt at du vil hjelpe dem? Nå har du en super mulighet til nettopp det. Det har ikke noe å si om du er ung eller gammel, eller om du tenker at hele familien har godt av å lære litt om ulike kulturer. Flere av våre nyankomne ønsker rett og slett bare å være litt sosiale. Drikke te eller kaffe og snakke litt. For barna kan det være fint å treffe andre utenom skole og barnehage og se hva andre barn driver med. 

Publisert av Eli Oda Segelstad. Sist endret 18.04.2017 11.08
Fant du det du lette etter?