Borgelig vigsel

ring.jpg - Klikk for stort bilde

Fra 1. januar 2018 overtar landets kommuner gjennomføring av borgelig vigsel. Tidligere har dette vært en oppgave for Tingretten. Brudeparets forberedelser for å få gjennomført giftermålet er de samme som før.

Forberedelser

De som ønsker å gifte seg må søke om godkjenning via Folkeregisteret. Deretter mottar brudeparet en prøvingsattest fra Folkeregisteret, som viser at de oppfyller vilkårene for å inngå ekteskap. Denne attesten må paret selv, i god tid før vielsen, sende til kommunen, sammen med sitt ønske om når vielsen skal foregå. Kommunen vil deretter ta kontakt for å avtale det praktiske i forbindelse med giftermålet. Kommunale vigsler i Sør-Fron utføres av ordfører eller varaordfører. Hvis ingen av brudefolket er bosatt i Sør-Fron kommune betales det kr. 1.500 for selve vigselen.

Oppgi telefonnummer og/eller e-post adresse ved henvendelse til kommunen.

Prøveattest sendes til:

postmottak@sør-fron.kommune.no